Αρθρογραφία | Νέα

18

Απρ, 2016

Πραγματοποιήθηκε η 5η συνάντηση του συλλόγου μας στην Αθήνα

By: | Tags: | Comments: 0

Την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η 5η συνάντηση του Πανελληνίου Συλλόγου Ατόμων με Κερατόκωνο στην Αθήνα.

Η συνάντηση έγινε στο πολιτιστικό κέντρο Ρομάντσο, ένα πολύ όμορφο χώρο που μας διέθεσε η ΜΚΟ Generation 2.0.Generation 2.0

Για πρώτη φορά σε συνάντηση του συλλόγου μας είχαμε ως κεντρικό ομιλητή τον χειρούργο οφθαλμίατρο με εξειδίκευση στην πάθηση μας κ. Δημήτριο Κυρούδη, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφθάλμιων Φακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής. Ο γιατρός σε μία ομιλία του που διήρκησε πάνω από μια ώρα, εξήγησε με απλούς όρους την φύση του κερατόκωνου και ανέλυσε διεξοδικά τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Αμέσως μετά την παρουσίαση, ο ιατρός απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις του κοινού που βρίσκονταν στην συνάντηση.

Ανάμεσα μας ήταν και ο κύριος Αναστάσιος Κανελλόπουλος, κορυφαίος οφθαλμίατρος που έχει αναγνωριστεί από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα για το «Πρωτόκολλο της Αθήνας» και ο οποίος απάντησε με την σειρά του σε αρκετές ερωτήσεις του κοινού.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην Ελλάδα που δύο κορυφαίοι Έλληνες οφθαλμίατροι με εξειδίκευση στον κερατόκωνο, συνομίλησαν για δύο ώρες περίπου με ανθρώπους που έχουν αυτήν την πάθηση στα μάτια τους.

Στο τέλος της εκδήλωσης, έγινε και η κλήρωση ενός ζεύγους υβριδικών φακών επαφής Synergeyes, προσφορά της εταιρίας Αλκμαιων.

Τους φακούς κέρδισε το μέλος του συλλόγου Σπανόπουλος Παναγιώτης.

Ακολουθεί μέσα στον Μάιο η συνάντηση της Θεσσαλονίκης.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Την ηχογράφηση της συνάντησης επιμελήθηκε ο Νίκος Ορφανίδης.

Την δημοσιογραφική ενημέρωση και το φωτογραφικό υλικό κάλυψε το Εξειδικευμένο Portal για την όραση orasisonline.gr